Football Talk

O «μαύρος» Οκτώβριος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι χειρότερες ήττες της έρχονται αυτόν τον μήνα! (video)

O «μαύρος» Οκτώβριος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι χειρότερες ήττες της έρχονται αυτόν τον μήνα! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-5. Ναι, αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η πιο «βαριά» ήττα της στο «κλασσικό» αγγλικό ντέρμπι σε ολόκληρη την ιστορία της, και το χειρότερο αποτέλεσμα με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο. Πώς γίνεται όμως οι πιο δύσκολες βραδιές των «κόκκινων διαβόλων» να έρχονται τον Οκτώβρη; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση…

Σχετικά Άρθρα

Πριν από το σφύριγμα της έναρξης της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ για την 9η αγωνιστική της Premier League, ήταν γνωστό πως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν έχει κερδίσει τον Γιούργκεν Κλοπ σε επίπεδο πρωταθλήματος ποτέ!

Συνολικά μάλιστα, μετρούσε μόλις μία επικράτηση, σε ματς του FA Cup με 3-2! Έκτοτε, καμία νίκη, κανένα τρίποντο και κανένα ματς που οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» θα ήθελαν να θυμούνται. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν είχε λάβει χώρα ποτέ το χθεσινό αποτέλεσμα (24/10).

Η ήττα με 5-0, το 4-0 στο ημίχρονο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αποτελέσματα που μόνο οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορούν να εξηγήσουν. Ίσως γιατί οι πιο «βαριές» ήττες στην σύγχρονη ιστορία της, λαμβάνουν χώρα αποκλειστικά τον Οκτώβριο…

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό… Αν αναζητήσει κάποιος τα χειρότερα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τότε που το club έλαβε ρεαλιστική υπόσταση, αντικρίζει πέντε που ξεχωρίζουν! Κοινό τους χαρακτηριστικό; Πως όσα χρονολογούνται από καταβολής Premier League και μετά, είναι ματς που έχουν διεξαχθεί τον 10ο μήνα του χρόνου.

Αναλυτικότερα λοιπόν, ήταν Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 1996 και η Νιούκαστλ υποδέχεται στο Σεν Τζέιμς Παρκ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 10η αγωνιστική της Premier League. Ο αγώνας δεν ξεκινάει καλά για τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Σόλσκιερ, που βρισκόταν στο αρχικό σχήμα, να βλέπει τον Ντάρεν Πίκοκ να κάνει το 1-0 μόλις στο 12ο λεπτό και τον Ζινολά να διπλασιάζει τα τέρματα για τις «καρακάξες» στο ημίωρο. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Κέβιν Κίγκαν θα βρουν ακόμη τρία τέρματα με τους Σίρερ, Φέρντιναντ και Άλμπερτ για το τελικό 5-0, σε μία εντυπωσιακή σεζόν για τους γηπεδούχους!

Μία εβδομάδα μετά, έρχεται ακόμη ένα βαρύ σκορ, αυτή την φορά με αντίπαλο την Σαουθάμπτον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» στο παλιό γήπεδο της Σαουθάμπτον, Ντελ, το οποίο αποτελούσε την έδρα της μέχρι και το 2001, και έχουν στην σύνθεσή τους τον Μπέκαμ, τον Σκόουλς και τον Ρόι Κιν που αποβάλλεται στο 20’.

Ωστόσο το 3-1 του πρώτου μέρους, δεν φαινόταν πως μοιάζει με… συντριβή. Και όμως, έτσι έγινε. Ο Μπέρκοβιτς πραγματοποιεί ένα από το καλύτερα ματς της καριέρας του με δύο γκολ και τρεις ασίστ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι απλώς παρακολουθούσαν τι μπορούν να κερδίσουν από τον Μπέκαμ, που ξεχώριζε αλλά… ήταν μόνος του!

Όσο αφορά το «Όλντ Τράφορντ», η αρχή έγινε στις  23 Οκτωβρίου του 2011. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντεστερ Σίτι 1-6, στις αρχές μία κυριαρχίας στο Μάντσεστερ, όπου και το… γαλάζιο μπήκε στην εξίσωση των τίτλων, και έκτοτε καθιερώθηκε!

Η συνέχεια άργησε να δοθεί. Ο Σερ Άλεξ Φέγκιουσον αποχώρησε, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναζητούσαν τα πατήματά τους, αλλά δεν διασύρονταν. Πέρασαν άλλωστε εννέα χρόνια. Εννέα έτη για να φτάσουμε στο ίδιο σκορ, στο ίδιο γήπεδο, τον ίδιο μήνα, με ειδοποιό διαφορά τον αντίπαλο.

Τότε ήταν η Τότεναμ, στις 4 Οκτωβρίου του 2020, η οποία έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά εν τέλει αποχώρησε από το «Όλντ Τράφορντ», έχοντας πετύχει έξι γκολ σε βάρος των γηπεδούχων! Ένα πολύ κακό βράδυ για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, το οποίο όμως μπόρεσε να μετατρέψει σε μία εν γένει επιτυχημένη σεζόν.

Και φτάνουμε στο… χθες. Η Λίβερπουλ κατέρριψε κάθε ρεκόρ, οδήγησε τους γηπεδούχους στην βαρύτερη ήττα τους στο ημίχρονο (4-0), και στο χειρότερο βράδυ τους συνολικά σε όλες τις αναμετρήσεις τους, σε ολόκληρη την ιστορία τους!

Τελικό σκορ το 5-0 με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να περνά στην… ιστορία! Και πάλι ήταν Οκτώβρης. Ο μήνας που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεχνά την ταυτότητά της, και μετατρέπεται σε έναν αντίπαλο που αντιμετωπίζει το ντέρμπι με… άλλη φανέλα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0